16:14 18 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.80
 • USD17.65
 • RUB0.28
 • RON4.18
 • UAH0.68
  Agricultură, căpșune, terenuri arabile

  Ministrul Agriculturii din UK: ”Românii și bulgarii sunt buni la cules căpșuni!”

  © Sputnik / Виталий Тимкив
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  7924

  Fostul Secretar de stat al Agriculturii din Marea Britanie, conservatorul Owen William Paterson, a declarat în legătură cu consecințele Brexit-ului pentru Regatul Unit că imigranții români și bulgari nu sunt în stare să folosească telefoanele mobile, dar sunt buni la cules căpșuni.

  BUCUREȘTI, 4 oct — Sputnik. Owen Paterson a vorbit despre timpul petrecut la Ministerul Agriculturii la o conferință a Partidului Conservator care a avut loc în Birmingham la începutul săptămânii afirmând că englezii crescători de fructe și legume sunt furioși fiindcă Brexit-ul îi privează de forța de muncă ieftină sezonieră formată din români și bulgari.

  "Este un job care cere anumit abilități. Te trezești, culegi căpșuni și nu le deteriorezi. Poate că nu sunt în stare să folosească telefoanele mobile (n.r. românii și bulgarii) dar culeg căpșuni, britanicii nu vor să o facă", a declarat Paterson.

  Programul care prevedea de muncă sezonieră a fost închisă iar britanicii vor trebui să umple golurile lăsate cu forță de muncă proprie. Anual, aproximativ 22.000 de est-europeni au fost angajați pe plantațiile britanicilor prin acest program, scrie buzzfeed.com.

  Tagurile:
  Căpșuni, Români, Imigranți, Marea Britanie, Marea Britanie


  Știrile Zilei