18:05 28 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.45
 • USD17.77
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.72
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  55802

  Un bărbat de 39 de ani, condamnat la detenţie pe viaţă de un Tribunal din România, a murit sâmbătă, 1 octombrie, în spitalul de boli pulmonare din Chişinău.

  CHIŞINĂU, 3 oct – Sputnik. Cetăţeanul Republicii Moldova, Robert Gârleanu, în vâstă de 39 de ani, unul dintre cei mai căutaţi infractori din Europa, a murit într-un spital din Chişinău în urma unei boli grave la plămâni.

  Gârleanu, care are şi cetăţenie română, a fost dat în căutare anul trecut în România, imediat ce primise condamnarea cu închisoare pe viaţă pentru un triplu asasinat.

  Robert Gârleanu figura pe lista Europol a celor mai căutaţi infractori din Europa, dupa ce, în luna mai a anului trecut, a dispărut fără urmă chiar în ziua în care a fost condamnat la închisoare pe viaţă de Tribunalul Iaşi.

  Crima pentru care a fost condamnat Gârleanu la detenţie pe viaţă a avut loc acum 16 ani în apropiere de Chişinău. Acesta şi-a împuşcat prietenii cu care a furat o maşină, dar şi un martor. Gârleanu a dus cele trei cadavre într-o pădure din apropierea Chişinăului, pe care le-a incendiat, după care le-a îngropat. Crima a fost descoperită după opt ani, în anul 2008.

  Robert Gârleanu avea numeroase antecedente penale. Acesta a fost cercetat pentru furt, contrabandă cu ţigări, precum şi aderarea la un grup de criminalitate organizată.

  Tagurile:
  Criminal, Arest, Robert Gârleanu, Reținere, România, Robert Gârleanu, Chișinău, Republica Moldova, România


  Știrile Zilei