03:32 26 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.35
 • USD17.86
 • RUB0.27
 • RON4.03
 • UAH0.73
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  10713

  România este țara cu cele mai active economic persoane de vârsta a treia, în pofida nivelului scăzut de trai și al speranței de viață sănătoasă.

  CHIȘINĂU, 6 oct — Sputnik. România ocupă primul loc în Europa după numărul de persoane de vârsta a treia active economic, fiind urmată de Suedia, Danemarca, Marea Britanie, se arată în datele publicate de Eurostat, potrivit portalului Cursul de Guvernare.

  Potrivit datelor prezentate, 20,8 la sută dintre persoanele cu vârste cuprinse între 65 și 84 de ani și 9,6 la sută dintre persoanele cu vârsta de peste 85 de ani sunt economic active. Spre comparație, în țări precum Olanda, Suedia, Grecia, Finlanda, Slovenia, ponderea persoanelor economic active cu vârsta de peste 85 de ani este egală cu zero.

  Explicația unui astfel de comportament nu este determinată nici de nivelul de trai redus și nici de „moștenirea socialistă", consideră cei de la Cursul de Guvernare, ci mai curând prin ponderea relativ ridicată a populației din mediul rural, care se hrănesc cu producția din propria gospodărie.

  În același timp, fenomenul poate fi explicat și prin mentalitatea românilor, deosebită atât de cei din fostele state socialiste, cât și de cei din Occident, care, în pofida atingerii vârstei de pensionare și unei stări a sănătății precare, consideră că trebuie să rămână utili economic cât trăiesc.

  Tematic

  Românii din diasporă, în top 20 mondial. Țara cu cei mai mulți migranți români
  Tagurile:
  Pensionari, Bătrâni, Eurostat, Statistici, România, România


  Știrile Zilei