14:49 20 Ianuarie 2018
Chişinău+ 0°C
În direct
  scoala

  Alertă în școli: sute de copii găsiți cu păduchi, angină și scabie

  © AFP 2018/ Jung Yeon-Je
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  6102

  După începerea cursurilor în școli, medicii și asistenții medicali i-au examinat pe copii și au descoperit o situație destul de neobișnuită pentru anul 2016: sute de copii au fost depistați cu diverse boli, printre care pediculoză și chiar râie. Școlile din Constanța sunt în alertă.

  BUCUREȘTI, 7 oct — Sptunik. Dintre elevii examinați, aproape 500 au fost depistați cu diverse boli, cele mai multe cazuri fiind de pediculoză, potrivit unui medic de la Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică Constanţa, informează B1 TV.

  Alte boli cu care au fost depistați copiii sunt angină, micoze, râie sau boli infecțioase precum meningită sau hepatită. Elevii cu râie sau păduchi vor urma un tratament, după care li se vor permite reintegrarea în colectivitate, pe baza avizului epidemiologic.

  „Au fost controlate 315 unități școlare. A însemnat examinarea a 70.595 de elevi. Dintre aceștia, nu există niciun caz de hepatatită virala A, două cazuri de alte hepatite virale acute, în rest nicio altă boală infecțioasă de tip rujeolă, rubeolă, varicelă. Există doar o situație destul de ciudată pentru anul 2016, dar asta nu vizează doar județul Constanța, mă refer la șase cazuri de scabie și 223 de cazuri de pediculoză", a declarat pentru B1 TV Loti Popescu, medic la Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică Constanţa.

  Direcția de Sănătate Publică Constanța a prezentat o listă cu principalele cazuri de îmbolnăvire, potrivit reporterntv.ro

  Hepatita virala(A) = 0

  Alte hepatite virale acute = 2 cazuri

  Meningita (virala,bacteriana) = 2 cazuri

  Angine = 205 cazuri

  Angine cu SH = 2 cazuri

  Alte boli infectioase = 35 cazuri

  Scabie = 6 cazuri

  Pediculoza = 223 cazuri

  Micoze = 10 cazuri

  Alte boli parazitare = 1 caz.

  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei