21:01 20 Ianuarie 2018
În direct
  Ninsoare

  Avertizări meteo pentru weekend: ploi abundente, ninsori și vijelii

  © Sputnik/ Максим Блинов
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  11402

  Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare pentru weekend, când se vor semnala ploi abundente, ninsoare în zonele montane, vânt puternic și vreme deosebit de rece. În ce zone va fi cea mai rea vreme.

  BUCUREȘTI, 7 oct — Sptunik. Potrivit ANM, în intervalul 7 octombrie, ora 18:00 — 8 octombrie, ora 15:00, aria ploilor se va extinde treptat şi va cuprinde Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul şi centrul Moldovei, iar cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp.

  În a doua parte a nopţii de vineri spre sâmbătă şi în primele ore ale zilei de sâmbătă, îndeosebi în judeţele Brăila, Tulcea, Galaţi şi Vaslui, se vor cumula izolat peste 40…50 l/mp.

  În zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă.

  Vântul se va intensifica în regiunile sud-estice şi la munte, unde viteza la rafală va depăşi local şi temporar 55…60 km/h.

  ANM mai avertizează că vremea va fi rece în cea mai mare parte a ţării, în special în dimineţile următoare când local se va produce brumă cu precădere în nordul şi în centrul ţării şi în zonele deluroase din restul teritoriului.

  Tagurile:
  Ploi, Ninsoare, meteo
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei