11:28 12 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.22
 • USD17.43
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.71
  Cartonaș verde

  (VIDEO) Primul cartonaş verde din istoria fotbalului. Reacția jucătorului

  © Photo: foxsports.com
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  25002

  În Seria B a campionatului italian de fotbal s-a acordat pentru prima dată în istoria sportului rege cartonaşul verde. Fotbalistul "penalizat" de arbitru este Cristian Galano de la Vicenza.

  BUCUREŞTI, 10 oct — Sputnik. La sfârşitul săptămânii trecute, Cristian Galano de la Vicenza a reuşit să intre în cartea recordurilor, obţinând primul cartonaş verde din istoria fotbalului, relatează The Sun

  Lui Galano i s-a acordat cartonaşul verde după ce fotbalistul i-a spus arbitrului Marco Mainardi că a oferit într-un mod eronat corner pentru echipa sa.

  "Sunt onorat să fiu primul jucător care primește acest premiu", a declarat Christian Galano după meci.

  Se ştie că în fotbal cartonaşele de culoare galbenă și roșie au rolul de a sancționa comportamentul jucătorilor în funcţie de agresivitatea pe care o manifestă în timpul jocului, iar cartonaşul verde este de a premia fotbaliștii pentru fair-play.

  ​La finalul sezonului, fotbalistul cu ce cele mai multe cartonașe verzi primește un premiu.

  "Este un premiu simbolic. Ar putea fi ceva foarte simplu. Cel mai important lucru este să-l recunoască atunci când un profesionist face ceva exemplar", a spus la finalul jocului preşedintele Serie B, Andrea Abodi.

  Tagurile:
  Cartonaș verde, Italia


  Știrile Zilei