17:20 15 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.52
 • USD17.71
 • RUB0.27
 • RON4.12
 • UAH0.71
  Cimitir

  Delegație din Rusia, la inaugurare unui cimitir militar din România

  © Sputnik / Макс Ветров
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Relațiile româno-ruse (191)
  10613

  La ceremonie au participat reprezentanții Oficiului National pentru Cultul Eroilor de pe lângă Ministerul apărării din România, reprezentanții ambasadei FR, fețe bisericești, militari din garnizoana militară a orașului Bacău și reprezentanți ai mai multor organizații obștești.

  CHIȘINĂU, 10 oct — Sputnik. Delegația Ministerului apărării al Rusiei, singura dintre cele străine, a participat la inaugurarea cimitirului militar internațional din perioada Primului Război Mondial, situat în comuna Poiana, județul Bacău, redeschis după lucrările de restaurare.

  Despre aceasta a comunicat de șeful departamentului Ministerului apărării al FR pentru imortalizarea amintirii celor căzuți pentru apărarea Patriei, general maiorul Vladimir Popov.

  În timpul acțiunii solemne de comemorare au fost intonate imnurile naționale şi arborate drapelele țărilor ale căror militari sunt înmormântați la cimitirul militar internațional din România — Austria, Ungaria, Germania, Rusia, România și Turcia.

  "În România, în comuna Poiana Sărată din județul Bacău, după lucrările de reparație și restaurare, a fost inaugurat un cimitir internațional din perioada Primului Război Mondial. Potrivit documentelor de arhivă, în august-septembrie 1944 la acest cimitir militar au fost înhumați peste 60 de ostaşi sovietici din Armata Roșie, cavaleriști ai diviziei de gardă nr. 63", a spus Popov.

  Potrivit acestuia, "dintre reprezentanții țărilor străine, au participat la ceremonie doar reprezentanții Ministerului apărării din Rusia”, lucru care a fost remarcat de oficialităţile române şi de simplii cetăţeni.

  Тема:
  Relațiile româno-ruse (191)

  Tematic

  Ambasadorul Valeri Kuzmin: NATO a încălcat acordul semnat cu Rusia în anii ‘90
  Tagurile:
  Federația Rusă, Ministerul Apărării, Veterani, Memorial, Cimitir, Primul război mondial, România, România


  Știrile Zilei