21:10 20 Ianuarie 2018
În direct
  Poliţişti germani

  Razie la Berlin: hoţii români au speriat Poliţia germană

  © REUTERS/ Hannibal Hanschke
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  12312

  La Berlin a avut loc joi o razie împotriva unui grup organizat de hoți de buzunare din România. Furturile de buzunare s-au dublat la Berlin în ultimii 10 ani, ajungând la peste 40.000 de cazuri pe an.

  BUCUREŞTI, 14 oct — Sputnik. Statisticile arată că cei mai mulți hoți de buzunare din Germania sunt cetățeni români, însă pentru mulți dintre aceștia activitatea lor a luat sfârșit joi, când autoritățile germane au identificat 44 de persoane într-un cartierul Charlottenburg din vestul Berlinului, relatează Deutsche Welle.

  Banda internațională de crimă organizată a furat din buzunarele germanilor peste 150.000 euro într-un singur an. Poliția Română presupune, în schimb, că pagubele se ridică la 225.000 euro.

  Europol a coordonat intreaga acţiune, cu contribuția Poliției Române. Membrii bandei organizate operau în mod constant de câțiva ani și în Madrid, Barcelona, Paris și Roma.

  Prin serviciul Western Union banii furaţi erau transferaţi în România. Telefoanele mobile furate ajungeau în țară prin curieri.

  Cu câteva luni în urmă, la Berlin a avut loc un proces împotriva unei alte bande organizate. Membrii ei erau din Iași și au fost condamnați la mai mulți ani de închisoare cu executare.

  În Berlin, furturile s-au dublat în ultimii 10 ani. Anual, peste 40.000 de germani sunt furaţi.

  Tematic

  Atac armat într-un spital din Berlin. Un medic a fost ucis
  Tagurile:
  Berlin, Razie, Români, Hoţi, Poliţia germană, România, Germania
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei