12:04 16 Noiembrie 2018
În direct
 • EUR19.31
 • USD17.07
 • RUB0.26
 • RON4.14
 • UAH0.61
  Peninsula Sacalin

  (VIDEO) S-a descoperit un nou pământ românesc. Peisaje de vis

  © www.greatnews.ro
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  53114

  Un teritoriu cam de dimensiunea Bucureștiului se află în Marea Neagră, la o mică distanță de coasta românească. În acel loc se găsesc sute de specii de păsări și de plante rare. Peisajele pe care le oferă această fâșie de pământ românesc sunt magnifice.

  BUCUREȘTI, 17 oct — Sputnik. Insula Sacalin este un teritoriu care se întinde pe 21.410 de hectare și se află la mică distanţă de coasta românească, în dreptul braţului Sfântu Gheorghe al Deltei Dunării, potrivit descopera.ro.

  Guvernul României a interzis accesul oamenilor pe insulă pentru protejarea păsărilor rare care trăiesc aici (229 de specii). De asemenea, pe insulă pot fi întâlnite și sute de plante rare.

  Insula adăpostește cele mai mari colonii de chire de mare şi pelicani creţi, care se cuibăresc, se hrănesc şi iernează aici. În apele din proximitate se găsesc peşti rari, sturioni, dar şi plante rare, cum ar fi varza de mare şi canarul bălţii.

  Această insulă românească nu trebuie confundată cu insula Sahalin, cea mai mare insulă rusească, situată în nordul oceanului Pacific.

  Tagurile:
  Sacalin, Insula, Delta Dunării, România, Sacalin, Delta Dunării, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei