18:30 11 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.65
 • USD17.22
 • RUB0.26
 • RON4.23
 • UAH0.62
  Logo de Facebook reflété dans l'œil d'un internaute

  Alarmant: 85% dintre copiii români, sub risc de subdezvoltare cerebrală

  © REUTERS / Dado Ruvic
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  16352

  Potrivit unui studiu iSense Solutions, realizat pentru Lowe Group Romania, aproximativ 85% dintre copiii din România, între 5 și 16 ani, petrec zilnic, în medie, peste 5 ore în mediul digital, în special pe rețelele de socializare. Avertismentul unui expert în dezvoltarea copilului.

  BUCUREȘTI, 18 oct — Sputnik. Vârstă medie la care copiii primesc dispozitive digitale este de 8,5 ani pentru tabletă, 9 ani pentru computer, 10 ani pentru smartphone şi 11 ani pentru alte dispozitive smart, potrivit studiului iSense Solutions, citat de iqads.ro.

  Smartphone-ul este dispozitivul pe care copiii îl folosesc cel mai des. În medie, copiii stau pe Smartphone 160 de minute pe zi, chiar și 208 minute în cazul adolescenților de 13-16 ani. Copiii cu vârsta între 5 și 7 ani au o preferință pentru tabletă.

  Micuții obişnuiesc să urmărească videoclipuri muzicale, clipuri amuzante şi desene animate sau să stea pe reţelele de socializare. Aceştia au, în medie, 14 aplicaţii instalate pe smartphone, cele mai folosite fiind cele de navigare pe internet, pe reţele sociale, aplicații pentru jocuri şi chat/messenger.

  În timp ce copiii mai mici preferă să se joace pe smartphone, adolescenţii socializează. Astfel, copiii au conturi pe mai multe reţele sociale, cele mai populare fiind Facebook (utilizată de 43% dintre aceştia şi pe care petrec, în medie, 121 de minute pe zi), Whatsapp (11% / 72 minute), Instagram (2% / 67 minute) şi Snapchat (1% / 62 minute).

  În ultimii ani, au apărut mai multe studii despre efectele nocive pe care le au aceste dispozitive asupra copiilor. Cris Rowan, terapeut pediatru, explică, într-un articol publicat pe Huffington Post, citat de Sputniknews.ro, că, între 0 și 2 ani, creierul bebelușului crește de trei ori în dimensiune și continuă să crească rapid până la 21 de ani. Folosirea în exces a tehnologiei reduce expunerea la stimulii externi din mediul natural care ajută dezvoltarea creierului. De asemenea, împiedică dezvoltarea cerebrală conducând la instalarea deficitului de atenție, la greutate în învățare, la creșterea impulsivității și la incapacitatea copilului de a-și păstra stăpânirea de sine — adică la apariția mai multor accese de furie.

  Unul din șase copii din Canada este diagnosticat cu o boală psihică, având nevoie de o medicație psihotropă periculoasă. Supraexpunerea la tehnologie este asociată cu depresia, anxietatea, deficitul de atenție, tulburări de atașament, tulburarea bipolară și probleme de comportament.

   

  Tagurile:
  Copii români, Dezvoltare cerebrală, Rețele de socializare, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei