11:52 16 Noiembrie 2018
În direct
 • EUR19.31
 • USD17.07
 • RUB0.26
 • RON4.14
 • UAH0.61
  Tren

  Premieră: o linie de tren va lega Gara de Nord de Aeroportul Otopeni

  © Sputnik / Евгений Биятов
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  7912

  Linia ferată existentă între Gara de Nord și stația Odăile va fi reabilitată de CFR Infrastructură, iar alți 2,3 kilometri de cale ferată nouă vor fi construiţi spre aeroportul Otopeni.

  BUCUREŞTI, 18 0ct — Sputnik. Din Gara de Nord pasagerii vor putea ajunge la Aeroportul Otopeni în doar 18 minute din anul 2018, a declarat marţi ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, relatează Agerpres.

  Lucrările vor fi gata în aprilie 2018, iar investiția totală se ridică la 88 de milioane de euro. Linia de cale ferată dintre Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni a fost una dintre solicitările UEFA pentru ca România să găzduiască meciurile Campionatului European de fotbal din 2020.

  "Proiectul presupune reabilitarea și electrificarea liniei existente și alți 2,3 km noi de cale ferată, o stație provizorie și un trotuar rulant până la terminalele aeroportului", a spus ministrul.

  Urmează ca linia de cale ferată existentă între Gara de Nord şi staţia Odăile să fie reabilitată de CFR Infrastructură. În plus, alţi 2,3 km de cale ferată vor fi construiţi spre aeroport.

  O călătorie va costa 3,99 lei.

  Tematic

  Se proiectează trenul viitorului: București-Cluj, o oră
  Tagurile:
  Aeroportul Otopeni, Gara de Nord, Tren rapid, Linie, Aeroportul Otopeni, CFR, UEFA, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei