08:32 23 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.37
 • USD17.97
 • RUB0.25
 • RON4.34
 • UAH0.66
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Cetățenia română (28)
  187024

  Problema prelungirii pașapoartelor românești pentru cetățenii Republicii Moldova care au perfectat certificatul de naștere și pașaportul românesc atunci când erau minori, iar acum nu le mai pot prelungi pe motiv că nu au cetățenia română rămâne deschisă. Senatorul Florin Constantinescu a oferit mai multe detalii pentru Sputnik.

  BUCUREŞTI, 18 oct — Sputnik. În momentul de față trebuie făcută o modificare de către Ministerul de Interne din România, după ce oficialii români au fost în luna iunie în Republica Moldova, a precizat senatorul Florin Constantinescu pentru Sputnik.

  "Trebuia făcută o modificare la Ministerul de Interne pe problema asta, nu mai ştiu. S-au făcut nişte documente, în momentul în care noi am venit din Moldova, cu comisia şi trebuie să revedem situaţia şi cum s-a rezolvat treaba", a precizat Constantinescu.

  Senatorul român a subliniat că în momentul de faţă nu poate oferi mai multe detalii pentru că este plecat din Senat. Însă în perioada imediat următoare se va rezolva această chestiune.

  "Eu nu pot să vă spun acum mai multe detalii. Sunt plecat din Senat. Trebuie să văd un pic documentele, nu pot să vă spun mai mult. Ştiu problema, au anunţat-o colegii din Parlamentul Moldovei. Trebuie să ne informam, nu stiu ce răspuns au dat ei", a conchis senatorul pentru Sputnik.

  În luna iunie a.c, în ceea ce priveşte problema prelungirii pașapoartelor românești pentru moldovenii care au perfectat certificatul de naștere și pașaportul românesc atunci când erau minori, dar acum nu le mai pot prelungi pe motiv că nu au cetățenia română, oficialul de la București a declarat că problema va fi remediată printr-o Ordonanţă de Urgenţă.

  Тема:
  Cetățenia română (28)

  Tematic

  Exclusiv: ce facem cu pașapoartele românești expirate. ANC caută soluții
  Tagurile:
  Redobândire, Cetățeni români, Cetățenie română, Senator, Pașaport românesc, Florin Constantinescu, România

  Știrile Zilei