08:00 23 August 2019
În direct
 • EUR19.80
 • USD17.89
 • RUB0.27
 • RON4.19
 • UAH0.72
  Navă militară a SUA NATO

  NATO vrea să-și sporească prezența în Marea Neagră. Reacția Rusiei

  © Sputnik / Тарас Литвиненко
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  37333

  O prezență mai mare în zona Mării negre și nevoia asigurării unei mobilități sporite a forțelor militare - acestea sunt subiectele discuțiilor din 26-27 octombrie curent dintre miniștrii țărilor membre NATO.

  CHIȘINĂU, 25 oct — Sputnik. Potrivit secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, NATO va pune în aplicare un plan de consolidare a prezenței în Marea Neagră.

  „Vom evalua infrastructura care este necesară în țările NATO în vederea asigurării mutării rapide a forțelor noastre în Europa", a declarat Stoltenberg.

  În februarie curent miniștrii apărării ai țărilor membre NATO au decis să fortifice prezența forțelor armate ale alianței la frontierele de Est ale acesteia și anume în țările Europei de Est și în regiunea Mării Negre. La mijlocul lui iunie a fost aprobată dislocarea a câte un batalion în Letonia, Lituania, Estonia și Polonia.

  Moscova a subliniat în repetate rânduri că nu intenționează să se confrunte cu Occidentul, însă este pregătită să întreprindă măsuri de răspuns pentru a-și asigura securitatea. În acest context ministrul rus la Apărării, Serghei Șoigu, a anunțat că Rusia va crea la frontierele sale trei divizii noi.

  Tematic

  Fenomen natural straniu. Turiştii au interzis să intre azi în Marea Neagră
  Tagurile:
  Rusia, Racție, Țările NATO, Marea Neagră, Prezență militară, Trupe militare, NATO, Rusia, Marea Neagră, Europa de Est, SUA


  Știrile Zilei