22:32 02 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.07
 • USD18.34
 • RUB0.23
 • RON4.16
 • UAH0.66
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  21503

  Joi în Republica Moldova a fost lansat serviciul „e-Cerere Indemnizații Familiilor cu Copii,,.

  CHIȘINĂU, 27 oct — Sputnik. Sistemul electronic de solicitare a indemnizațiilor pentru copii din Republica Moldova va fi revoluționat. Noul serviciu „e-Cerere Indemnizații Familiilor cu Copii,, a fost prezentat de ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Stela Grigoraș, președintele Casei Naționale de Asigurări Sociale, Laura Grecu și ofițerul Performanță și Inovație Socială al Centrului de Guvernare Electronică, Cornelia Amihalachioae.

  Nopul sistem va funcționa în baza Hotărârii de Guvern din 26 octombrie curent, care se referă la modificarea și completarea Regulamentului cu privire la modul de stabilire și plată a indemnizațiilor adresate familiilor cu copii.

  Potrivi documentului familiile cu copii vor putea depune cererea de solicitare a îndemnizațiilor în regim on-line, prin portalul guvernamental unic al serviciilor publice (www.servicii.gov.md) și pagina-web oficială a Casei Naționale de Asigurări Sociale (www.cnas.md).

  Ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Stela Grigoraș a menționat că serviciul „e-Cerere Indemnizații Familiilor cu Copii,, este unul inovator pentru țara noastră, care facilitează accesibilitatea beneficiarilor la solicitarea îndemnizațiilor pentru îngrijirea copilului.

  Solicitarea îndemnizațiilor în mod electronic va reduce termenul de prestare a serviciului, iar beneficiarii vor obține informația mult mai rapid și nu vor suporta cheltuieli, subliniază serviciul de presă al Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei.

  Doi copii s-au rătăcit în timpul sărbătoririi Hramului Chişinăului
  © Facebook / Inspectoratul Național de Patrulare al IGP

  Instituția a mai precizat că familiile cu copii nu vor mai prezenta actele necesare pentru stabilirea indemnizațiilor, deoarece toată informația necesară va fi preluată din baza datelor din Registru de Stat al Populației și Registrul de stat al evidenței individuale în sistemul public de asigurări sociale.

  Cererea electronică se completează de către solicitantul indemnizaţiei prin introducerea IDNP-lui solicitantului şi IDNP-lui copilului (copiilor), se selectează tipul de indemnizaţie adresată familiilor cu copii și se completează pentru fiecare tip de indemnizaţie separat. Cererea se acceptă numai în cazul în care solicitantul şi copilul sunt înregistraţi în Registrul de stat al populaţiei și se confirmă relaţia de rudenie între solicitant şi copil, în baza informaţiei din Registru de stat al populaţiei.

  Tematic

  Pervertirea copiilor: efectele dezastruoase ale dansului la bară pentru fetițe
  Tagurile:
  e-Cerere, Cerere electronică, Sistem, Solicitare, Indemnizații, Copii, Casa Națională de Asigurări Sociale, Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Moldova


  Știrile Zilei