23:17 23 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.12
 • USD17.88
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Medic

  Scandal: ce făcea un medic din Iași, plătit de șefii unor reţele de prostituţie

  © Fotolia / Stephan Morrosch
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  18201

  Un medic de la o maternitate din Iași este acuzat de săvârșirea unei infracțiuni scandaloase. Acesta se afla în complicitate cu șefii unor rețele de prostituţie din care făceau parte minore. De ce este acuzat medicul.

  BUCUREȘTI, 28 oct — Sputnik. Un medic de la maternitatea „Elena Doamna" din Iaşi este acuzat că efectua întreruperi de sarcină mai multor minore fără a avea consimțământul părinților sau a tutorelui legal, potrivit Bună Ziua Iași. 

  Și mai revoltător este faptul că minorele făceau parte din rețele de prostituţie, fiind trimise la spital de proxeneți, iar medicul era plătit chiar de șefii rețelelor să efectueze avorturile. 

  După cum au constatat membrii comisiei de control, în fișele medicale ale minorelor care au suferit o procedură chirurgicală pentru întreruperea sarcinii la cerere era doar consimțământul copilelor. 

  Potrivit legislației, pentru orice manevră medicala aplicată unui minor, medicul este obligat să ceară consimțământul părinților sau reprezentantului legal. În cazul în care este vorba de o urgență medicală, ce pune în pericol viața pacientului și nu se poate obține acest consimțământ, la nivelul unității medicale se constituie o comisie formată din trei specialiști, care își dau acordul pentru efectuarea manevrelor medicale. La niciuna dintre fișele medicale ale minorelor nu există mențiunea că avortul la cerere s-a făcut cu acordul unei comisii.

  Tagurile:
  Iași, Medic, Iași
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei