20:59 19 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.55
 • USD16.97
 • RUB0.26
 • RON4.19
 • UAH0.61
  Terorist

  ULTIMA ORĂ: român răpit de terorişti. Guvernul Cioloş în alertă

  © Sputnik / Vitaliy Ankov
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  25713

  Iulian Gherguţ era ofiţer de securitate într-o mină de mangan din Tambao când a fost răpit pe 4 aprilie 2015 de către cinci persoane înarmate aparţinând grupării teroriste Al-Murabitoun.

  BUCUREŞTI, 1 nov — Sputnik. Într-o înregistrare video apărută luni, 31 octombrie, românul răpit cere guvernului condus de Dacian Cioloş să facă tot posibilul pentru eliberarea sa, relatează Le Monde

  În înregistrare, Iulian Gherguţ cere familiei şi guvernului român să depună toate eforturile pentru asigurarea cât mai rapidă a eliberării sale din mâinile grupării teroriste Al-Murabitoun, condusă de militantul algerian Mokhtar Belmokhtar.

  „Mă numesc Iulian Gherguţ, suntem în 21 septembrie 2016, am fost luat ostatic pe 4 aprilie 2015 la Tambao de către gruparea Mourabituone. Starea mea de sănătate este bună, îi cer familiei mele, în special tatălui meu George, mamei mele Cecilia, soţiei mele Mihaela şi tuturor fraţilor şi surorilor să găsească o soluţie împreună cu guvernul României ca să fiu eliberat".

  La jumătatea lunii mai 2016, răpirea cetăţeanului român a fost revendicată de gruparea jihadistă salafistă al-Mourabitoune într-o înregistrare audio difuzată de agenția mauritană Al-Akhbar. Gruparea al-Mourabitoun are legături cu al-Qaida.

  Iulian Gherguţ era ofițer de securitate în mina de mangan Tambao din nordul Burkina Faso, în apropiere de graniță cu Niger și Mali. A fost răpit pe 4 aprilie 2015 de către cinci terorişti care au atacat un convoi aflat în misiune.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei