19:33 23 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.59
 • USD17.03
 • RUB0.26
 • RON4.20
 • UAH0.61
  Cutremur în Italia

  Cod ROȘU în România: Statul Major General în alertă de cutremur

  © REUTERS / Remo Casilli
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  248732

  Un cutremur cu magnitudine de peste 7 pe scara Richter, cu impact la București și Iași a fost simulat în această dimineață în România pentru a se testa reacția structurilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

  BUCUREȘTI, 1 nov — Sputnik. Potrivit scenariului exercițiului „Seism 2016", în această dimineață, în zona Vrancea, s-a produs un cutremur major, cu magnitudinea de peste 7 grade pe scara Richter, care a afectat orașele București și Iași.

  Structurile ISU din toată țara au fost alertate și au trecut la planul ROȘU de intervenție, care presupune ca întreg personalul să se prezinte la unitate. Efectivele ISU din județele care nu au fost afectate de seism vor pleca spre București și Iași, anunță realitatea.net.

  Pentru asigurarea intervenției în zonele afectate, în sprijinul structurilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, au fost mobilizate și efective ale Poliției, Jandarmeriei și ale Inspectoratului General de Aviației al MAI și a fost alertat Statul Major General al Ministerului Apărării Naționale pentru oferirea de sprijin în caz de nevoie.

  Tagurile:
  Seism, București, Cutremur, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei