09:17 26 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.69
 • USD18.18
 • RUB0.29
 • RON4.38
 • UAH0.69
  Dragoș Dumitriu

  Fotodocument: Hillary Clinton și regele ingineriilor financiare din România

  Arhivă personală, Dragoș Dumitriu
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Dragoș Dumitriu
  36173

  Iată o fotografie din perioada 2000, foarte puțin preluată de presa română, în care familia Clinton apare alături de afaceristul român George Constantin Păunescu.

  George Constantin Păunescu împreună cu soții Clinton
  Dragoș Dumitriu
  George Constantin Păunescu împreună cu soții Clinton

  Păunescu este supranumit "regele ingineriilor pe bani publici", fiind la originea falimentării băncii BANCOREX, cea mai importantă bancă comercială a statului român, precum și a băncii cooperației, BANKCOOP. Păunescu a realizat și alte lovituri financiare pe bani publici, a fost partener de afaceri cu Arkadi Volski (foto 2), primul miliardar rus provenit dintre foștii ofițeri superiori KGB, cu ofițeri din fosta Securitate, precum și cu alte personaje dubioase, anchetate și chiar condamnate de justiția altor state.

  Arkadi Volski și George Constantin Păunescu
  Dragoș Dumitriu
  Arkadi Volski și George Constantin Păunescu

  În 1997, imediat după venirea la putere a președintelui Emil Constantinescu, pe numele lui G.C. Păunescu s-a început o anchetă, dar Păunescu a fugit din România, rămânând până în 2000 în Elveția, Canada și SUA, revenind în țară după venirea la putere a cuplului Ion Iliescu — Adrian Năstase, pe care avea ulterior să-i părăsească în favoarea lui Traian Băsescu.

  Cunoscând faptul că întâlnirile mediatizate cu familia prezidențială americană se fac pe baza unor plăți, aș fi curios să aflu câți bani a primit dna. Clinton de la dl. Păunescu — și dacă știe distinsa doamnă că banii respectivi au legătură cu banii publici ai românilor, obținuți prin inginerii financiare? Mă întreb dacă așa vrea să facă politică doamna Clinton, susținând diverși cotizanți din statele cu care SUA a încheiat parteneriate strategice?

  Opinia autorului nu coincide neapărat cu cea a redacției Sputnik.

  Tematic

  ”Platforma România 100” – o asigurare că alegerile generale nu mai contează
  Tagurile:
  Băsescu, Iliescu, Inginerii financiare, BANCOREX, BANKCOOP, Năstase, Clinton, BANKCOOP, George Constantin Păunescu, Traian Băsescu, Hillary Clinton, SUA, România


  Știrile Zilei