16:17 14 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.40
 • USD17.59
 • RUB0.27
 • RON4.08
 • UAH0.72
  Prostituate

  Revoltător: cele mai multe tinere exploatate sexual în Italia provin din România

  © RIA Novosti / Vitaly Ankov
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  33933

  Potrivit datelor furnizate de asociațiile de voluntariat, peste 60 % dintre tinerele obligate să practice prostituția în Milano provin din țările din estul Europei. Ce alte date alarmante au ieșit recent la iveală.

  BUCUREȘTI, 3 noi — Sputnik. Pe 29 septembrie au fost audiați la Milano, în Comisia pentru Politici Sociale, reprezentanții asociațiilor de voluntariat „Caritas Ambrosiana", „Lule Onlus", „Padri Somaschi", precum și Alessandra Kustermann, responsabilă cu serviciul de urgență privind violurile de la spitalul Mangiagalli, potrivit Il Giorno citat de gazetaromaneasca.com.

  Datele furnizate de aceste asociații arată că, dintre cele 1.854 de femei întâlnite pe străzile orașului Milano și în zona metropolitană, 63% sunt originare din țările din estul Europei, 29% sunt africane și 3%, sud-americane.

  Ceea ce este mai alarmant, grupul cel mai numeros este cel al româncelor (37%), urmat de cel al nigerienelor (28%).

  „Ne îngrijorează prezența tot mai mare a minorilor, în special în rândul nigerienelor", a declarat Valerio Pedroni de la „Padri Somaschi".

  De asemenea, sora Claudia Biondi de la „Caritas Ambrosiana" a subliniat că este vorba de victime ale violenței și exploatării sexuale.

  „Este vorba în ansamblu de persoane victime ale violenței și exploatării. Nu se prostituează de bunăvoie", a precizat Claudia Biondi.

  S-a mai aflat că, dintre cele peste 2.252 de persoane întâlnite de unitățile stradale, 1.124 erau persoane noi. Valerio Padroni a explicat că criminalitatea organizată nu vrea ca victimele să se obișnuiască prea mult pe un teritoriu și să creeze legături cu rezidenții sau chiar cu unitățile stradale.

  Alessandra Kustermann a spus că, în multe cazuri, prostituatele au boli grave transmisibile sexual, precum HIV.

  Tematic

  Revoltător: cele mai multe victime exploatate sexual în Europa sunt din România
  Tagurile:
  Prostituate, Prostituţie, Femei, Exploatare, trafic de ființe umane, Uniunea Europeană, Italia, România


  Știrile Zilei