23:20 14 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.41
 • USD17.13
 • RUB0.24
 • RON4.01
 • UAH0.63
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  16914

  Posesorii căruţelor înregistrate trebuie să-și plătească și asigurare obligatorie, respectiv RCA, a decis guvernul condus de Dacian Cioloş.

  BUCUREŞTI, 16 nov — Sputnik. Ordonanța de Urgență 54/2016 privind RCA introduce obligativitatea asigurării căruțelor, potrivit DCNews.

  Surpriza este că actul normativ a schimbat definiția termenului de vehicul în așa fel încât proprietarii atelajelor cu tracţiune animală care au nevoie de înregistrare nu mai pot circula legal fără poliță RCA.

  Astfel, sutele de mii de căruţe care circulă pe drumurile din România vor avea nevoie de asigurare RCA în cazul în care autoritățile vor aplica întocmai prevederile OUG 54/2016 privind asigurarea de răspundere față de terți.

  S-a ajuns aici prin modificarea definiției termenului de "vehicul", dar și a paragrafelor din vechea lege care defineau obligativitatea asigurării.

  Concret, la articolul 2, OUG definește vehiculul ca fiind "mijloc de transport cu sau fără propulsie proprie, destinat deplasării pe uscat, inclusiv orice tip de remorcă, indiferent dacă este cuplată sau nu, cu excepția celor care se deplasează pe șine, bicicletelor sau vehiculelor cu tracțiune animală, pentru care nu există obligația legală de înmatriculare sau înregistrare".

  Tematic

  Veste bună pentru românii din străinătate: vor fi scutiți de peste 100 de taxe
  Tagurile:
  Țărani, Căruțe, Guvernul, Taxe, Sărăcie, RCA, Dacian Cioloș, Dacian Cioloş, România


  Știrile Zilei