13:17 21 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.29
 • USD17.44
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.72
  Orasul Timișoara

  Un primar din România îți oferă teren gratuit să-ți construiești casă

  © Photo: Alexandra Gabriela Alexandriuc
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  10651

  Primăria Timișoara pune la dispoziție tinerilor 128 de parcele de teren, de aproximativ 300 de metri pătrați, pe care aceștia să își ridice propria casă.

  BUCUREȘTI, 18 nov — Sputnik. Pentru a intra în posesia unui teren tinerii trebuie să îndeplinească și câteva condiții: să aibă sub 35 de ani și să dețină în contul personal, al soțului, soției sau părinților suma de 10.000 de euro.

  Tinerii care vor primi o parcelă vor avea la dispoziție 3 luni pentru a-și împrejmui proprietatea, iar în termen de un an de la preluarea terenului să înceapă construirea locuinței, iar dacă după 5 ani de la preluarea terenului casa nu este construită, proprietarului i se retrage dreptul de folosință gratuită.

  Consilierii locali au stabilit și o serie de criterii prin care să se facă departajarea celor care își doresc o parcelă de pământ, iar printre acestea se află vechimea cererii solicitantului, data stabilirii domiciliului în Timișoara, condițiile de locuit sau numărul de copii minori ai solicitantului, relatează opiniatimisoarei.ro.

  Pentru a se înscrie pe liste tinerii trebuie să depună documentația până la data de 15 ianuarie 2017.

  Tagurile:
  tineri, Timișoara, Teren de construcție, Primăria, Timișoara, România


  Știrile Zilei