01:18 19 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.53
 • USD17.68
 • RUB0.27
 • RON4.12
 • UAH0.72
  Test HIV

  Vaccinul anti-HIV, aproape de realizare

  © Sputnik / Dmitry Vinogradov
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  22312

  Oamenii de ştiinţă de la US National Institutes of Health (NIH) au descoperit un anticorp produs de sistemul imun al unui pacient infectat cu virusul HIV. Anticorpul N6 este de 10 ori mai puternic decât VRC01.

  BUCUREŞTI, 18 nov — Sputnik.  Oamenii de știință sunt foarte aproape să realizeze primul vaccin anti-HIV care ar putea neutraliza 98% din tulpinile HIV, scrie Science Alert.

  Până acum identificarea unui anticorp a fost foarte dificilă datorită abilităţii ridicate a virusului HIV de a răspunde la atacul sistemului imun.

  Cercetătorii de la US National Institutes of Health (NIH) au constatat că anticorpul N6 a fost în măsură să-şi mențină capacitatea recunoaştere a virusul HIV, chiar dacă virusul s-a metamorfozat. Anticorpul N6 a fost descoperit în reacţia sistemului imun al unui pacient infectat cu HIV.

  "Descoperirea și caracterizarea acestui anticorp cu amploare excepțională şi putere împotriva HIV oferă un avantaj important în dezvoltarea strategiilor de prevenire și tratament a infecției cu HIV", a declarat Anthony S. Fauci de la Institutul National de alergie şi Boli Infecţioase din SUA.

  N6 este de până la 10 de ori mai puternic decât VRC01, anticorpul în aceeași clasă ca și N6, dar care a progresat doar până la faza a doua. N6 a fost expus la 181 de tulpini diferite de HIV şi a reușit să distrugă 98% dintre ele, inclusiv 16 din 20 de tulpini rezistente la alți anticorpi din aceeași clasă.

  Comunitatea ştiinţifică a anunţat că este mai aproape ca niciodată de realizarea primului vaccin anti-HIV.

  Tematic

  Oamenii de știință cred că sunt pe punctul de a-i veni de hac virusului HIV
  Tagurile:
  Tratament, Anticorp, SIDA, Vaccinuri, HIV


  Știrile Zilei