19:25 11 Mai 2021
În direct
 • EUR21.51
 • USD17.82
 • RUB0.24
 • RON4.37
 • UAH0.64
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  11521

  Numărul românilor care privesc pozitiv apartenența sa la Uniunea Europeană continua să scadă dramatic, relevă ultimele date ale Eurobarometrului.

  CHIȘINĂU, 19 nov — Sputnik. Ponderea românilor care cred că apartenența României la UE a scăzut cu 11 la sută, față de anul trecut. Astfel, 53 la sută din cetățeni români privesc cu ochi buni apartenența sa la Uniunea Europeană, potrivit ultimului Eurobarometru. 

  În același timp, 64 la sută din români consideră că țara lor a avut de beneficiat de pe urma aflării sale în comunitatea europeană. Totuși, și această cifră este mai mică cu 8 la sută față de anul trecut. 

  În jur de 27 la sută din români consideră că UE a contribuit la creșterea economică, 44 la sută afirmă că UE a oferit noi oportunități de muncă, 15 la sută cred că UE a contribuit la îmbunătățirea cooperării dintre România și alte state ale UE, 14 la sută sunt de părere că UE oferă cetățenilor șansa de a se exprima cu o voce mai puternică în lume, iar 24 la sută afirmă că UE a contribuit la creșterea nivelului de trai al românilor. 

  În ceea ce privește direcția spre care merge Uniunea Europeană, părerile românilor sunt divizate: 42 la sută din cetățeni consideră că UE merge într-o direcție corectă, 40 la sută consideră că UE merge într-o direcție greșită, iar 13 la sută nu au știut să răspundă. 

  Întrebați fiind dacă vocea lor contează în cadrul UE, doar 32 la sută din români au răspuns afirmativ, iar 65 la sută au răspuns negativ.

  Tagurile:
  Eurobarometru, Euroscepticism, Sondaj, Uniunea Europeană, Români, Uniunea Europeană, România

  Știrile Zilei