05:30 20 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.15
 • USD17.91
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Palatul Culturii din Iași

  Parc unic în România și chiar în Europa

  © Sputnik / Rodion Proca
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  8731

  Primarul Iașului, Mihai Chirica, a anunţat că se pregătește să investească în realizarea unui parc unic în România și chiar în Europa, spunând că lucrările vor fi executate anul viitor. Despre ce fel de parc este vorba.

  BUCUREȘTI, 25 noi — Sputnik. Primăria Iașului este pregătită să investească într-un proiect deosebit, și anume în amenajarea unui parc antifonic, proiect care va fi implementat în zona Podu Roș, potrivit Ziarul de Iași.

  Primarul Mihai Chirica a anunțat că lucrările pentru realizarea parcului vor fi executate anul viitor. 

  „Este vorba despre primul parc «liniştit», care este construit într-o zonă urbană, este un parc cu panouri antifonice. Nu s-a mai făcut nicăieri în România şi nici nu cred că este în Europa. Este o idee personală, pe care o voi implementa la anul, şi sigur o să vă placă. Va fi în zona Podu Roş, unde se joacă şah", a declarat primarul Iașului. 

  Edilul a făcut această declaraţie în contextul programului legat de modernizarea spaţiilor verzi, demarat de Servicii Publice.  

  Potrivit directorului SPI Laurenţiu Ivan, este vorba despre un concept peisagistic gândit de proiectanţii instituţiei, planul fiind ca mai multe zone din diverse cartiere să beneficieze de astfel de amenajări.

  Tagurile:
  panouri antifonice, Podul Roș, Parc, Iași, Podul Roș, Iași, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei