23:56 21 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.15
 • USD17.91
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Zăpadă

  Un fenomen care poate influența rezultatul alegerilor din România

  © Sputnik / Егор Еремов
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  14821

  Potrivit unui comunicat de presă publicat de Administrația Națională de Meteorologie, pentru 11 decembrie se anunță precipitații abundente în majoritatea regiunilor țării, singurele exceptate fiind zonele Oltenia și Muntenia, adică bazinele electorale ale PSD.

  BUCUREȘTI, 28 nov — Sputnik. Astfel, în Banat, precipitații vor fi posibile în cea mai mare parte a timpului, cu probabilitate mai mare de semnalare în intervalele 1-3 decembrie și 6-11 decembrie, când, vor fi moderate și însemnate cantitativ.

  De asemenea, în Crișana, precipitații vor fi posibile în cea mai mare parte a intervalului, cu probabilitate mai mare de semnalare în intervalele 1-3 decembrie și 5-11 decembrie, când vor fi moderate și însemnate cantitativ.

  Nici Transilvania și Maramureșul nu stau mai bine potrivit estimărilor ANM. Astfel, precipitațiile vor fi prezente în cea mai mare parte a timpului, iar probabilitatea de semnalare a acestora, va fi mai ridicată în intervalele 1-3 decembrie și 4-11 decembrie.

  Pe aceeași linie se situează și provinciile Moldova și Dobrogea unde în perioada 6-11 decembrie precipitațiile vor deveni mai consistente, singurele zone care vor scăpa de precipitații la data alegerilor fiind Oltenia și Muntenia, unde se preconizează că se vor petrece în intervalul 6-10 decembrie.

  Cele două zone sunt considerate bazine electorale ale PSD, în ultimii 25 de ani Oltenia votând în masă pentru social-democrați, iar Muntenia include județe precum Teleorman, Argeș, Călărași sau Prahova alte fiefuri ale PSD.

   

   

  Tematic

  Alertă meteo: Vremea se răceşte şi vin ninsorile
  Tagurile:
  Maramureș, Banat, Vremea, Transilvania, Meteo, Alegerile parlamentare 2016, Maramureș, Crișana, Transilvania, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei