21:37 25 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.77
 • RUB0.22
 • RON4.01
 • UAH0.59
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  13321

  Companiile de taximetrie care au contract cu Aeroportul Internațional Henry Coandă se vor retrage, de săptămâna viitoare, dacă nu va fi eliminată reclama care încurajează călătorii să apeleze la serviciile de transport în sistem UBER.

  BUCUREȘTI, 29 nov — Sputnik.  Mai multe companii de taxi din București acuză conducerea Aeroportului Henri Coandă, că ignoră toate problemele pe care le-a creat pirateria taximetriștilor care operează ilegal în zona aeroportului și permite accesul mașinilor în sistem UBER.

  "Aeroportul a permis amplasarea unui panou publicitar, din care cetățenii români sau străini care au nevoie de transport înțeleg că UBER este compania acreditată inclusiv pentru a face transferuri de la aeroport către orice destinație", se arată într-un comunicat remis presei de Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR).

  Aceștia afirmă că prin încurajarea pirateriei, se produc daune imense României de la frauda fiscală, la distrugerea imaginii țării în lume și dar și alte fapte penale, de la agresiuni, sechestrare de persoane și tâlhărie, până la viol și uneori chiar crimă.

   "Activitatea persoanelor care practică pirateria în taximetrie, mai ales în sistem UBER, nu poate fi verificată și controlată, astfel încât este posibil să li se întâmple orice clienților care aleg aceste servicii nereglementate în România și fără garanții", se arată în comunicatul COTAR.

  Companiile de taxi afirmă că plătesc taxe către Conducerea Aeroportului de 220.000 de euro anual și transmite un ultimatum ca până luni să fie înlăturat panoul care face reclamă transportului în sistem UBER, altfel toate companiile de taxi plătitoare de taxe pentru a opera pe aeroport se vor retrage.

  Tagurile:
  contact, what is uber, partener, sofer, platforma, COTAR, Uber, Aeroportul Otopeni, Aeroport, Taxi, Proteste, București, România

  Știrile Zilei