08:43 26 Martie 2019
În direct
 • EUR19.53
 • USD17.27
 • RUB0.27
 • RON4.11
 • UAH0.64
  primul sunet

  Anul viitor, elevii din Moldova nu vor merge pe 1 septembrie la școală

  © Sputnik / Мирослав Ротарь
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  305811

  Cabinetul de Miniștri are pe ordinea de zi a ședinței din 1 decembrie un proiect de hotărâre cu privire la transferul unor zile de odihnă în anul 2017.

  CHIȘINĂU, 29 nov – Sputnik. În 2017, elevii din Moldova nu vor începe anul de studii la 1 septembrie. Guvernul va anunța această zi drept zi liberă.

  Cabinetul de Miniștri are pe ordinea de zi a ședinței din 1 decembrie un proiect de hotărâre cu privire la transferul unor zile de odihnă în anul 2017.

  Astfel, potrivit documentului elaborat de Ministerul Muncii Protecției Sociale și Familiei, zilele de 8 mai, 2 iunie și 1 septembrie vor fi declarate anul viitor drept zile libere.

  Data de 8 mai este într-o zi de marți și precedă ziua de 9 mai – zi liberă în Moldova, când este marcată Victoria asupra fascismului și Ziua Europei. Data de 2 iunie este într-o zi de vineri și urmează după 1 iunie – Ziua copiilor – zi liberă în Moldova. 1 septembrie coincide cu ziua de vineri, astfel anul școlar va începe în 2017 la data de 3 septembrie. 

  Conform  aceleiași decizii, zilele respective vor fi recuperate pe 13 mai, 10 iunie, 9 septembrie. 

  Nu sunt obligați să lucreze în zilele de recuperare, salariații care nu se aflau în raporturi de muncă în zilele declarate libere, a căror contracte de muncă erau suspendate, precum și cei care se aflau în concediu medical, de maternitate, de îngrijire a copilului și concediul anual.

  Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

  Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

  Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

  Tagurile:
  1 septembrie, primul sunet, Școala, Guvern, Elevi, Copii
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei