23:17 21 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.40
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.69
  Președintele Rusiei Vladimir Putin

  În România a fi rusofob este la modă, este trendy, este pro Occidental

  © Sputnik / Дмитрий Астахов
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  5561316

  Bloggerița Georgiana Arsene subliniază într-un articol publicat recent pe blogul său că mulți români, care habar nu au unde se află exact Rusia pe hartă, îmbrățișează rusofobia, fără a încerca să facă măcar o analiză sumară a curentelor care induc ura față de tot ce e rusesc.

  BUCUREȘTI, 2 dec — Sputnik. În opinia autoarei rusofobia inoculată societății românești este un fenomen trist și îngrijorător.

  „Unii nu cunosc deloc cultura Și istoria Rusiei, alții, probabil, habar nu au unde se află Rusia pe hartă, iar alții sunt, pur și simplu, produse ale culturii recente, în care a fi rusofob este la modă, este trendy, este pro Occidental", notează Georgiana Arsene.

  Ea subliniază faptul că „presa românească, subordonată Occidentului, a prezentat, în sute și mii de rânduri, ideea că Rusia vrea război".

  În acest context autoarea amintește că „scutul antirachetă de la Deveselu e al NATO și e antirusesc", sugerând, astfel, că lucrurile vorbesc de la sine.

  Cu toate acestea activitatea mulțimii celor care propagă „pericolul unui atac din partea Rusiei" își face efectul, fapt scos în evidență și de autoare. Ea însă face apel la rațiune și în acest sens îl citează pe Jean Jacques Rousseau, potrivit căruia „numai rațiunea ne învață să cunoaștem binele și răul".

  Tematic

  Ivan Ilyin: Uniunea Sovietică nu este Rusia
  Ivan Ilyin: „Uniunea Sovietică nu este Rusia” (partea a treia)
  Ivan Ilyin: „Uniunea Sovietică nu este Rusia” (partea a patra)
  Tagurile:
  trendy, Prooccidentali, Rusofobie, moda, România, Georgiana Arsene, Rusia, România


  Știrile Zilei