20:44 26 Martie 2019
În direct
 • EUR19.53
 • USD17.27
 • RUB0.27
 • RON4.11
 • UAH0.64
  Proteste mineri

  Proteste: Minerii din Valea Jiului s-au blocat în subteran

  © Sputnik / Aleksandr Utkin
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  2301

  Aproape 360 de mineri din Valea Jiului, care lucrează la exploatările de huilă Paroșeni și Uricani, s-au autoblocat în subteran, în cursul nopții și al dimineții de marți, nemulțumiți de faptul că nu și-au primit drepturile salariale pentru luna noiembrie.

  BUCUREȘTI, 6 dec — Sputnik. Potrivit Agerpres, cei 360 de mineri sunt nemulțumiți de faptul că plata drepturilor salariale cuvenite pentru luna noiembrie a fost fiind întârziată cu o săptămână.
  "Protestul a început luni seara la Mina Paroșeni, cu minerii din schimbul 3, după care s-a extins, pe timpul nopții și marți dimineața la Mina Uricani, cu angajații din schimburile 4 și 1", a precizat președintele Sindicatului "Huila", de la Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului (SNIMVJ), Laszlo Domokos, relatează sursa citată.

  Potrivit acestuia, protestul este generată de faptul că în conturile SNIMVJ nu au fost virați încă banii pentru cărbunele livrat Complexului Energetic Hunedoara, fapt pentru care nu au existat sumele necesare pentru plata salariilor.

  "Măcar drepturile salariale să le putem acoperi, deoarece este puțin probabil că vom putea accesa subvenția pentru minerit pentru anul viitor, în lipsa unui buget de venituri și cheltuieli finalizat și aprobat pentru anul 2017", a mai spus Domokos, care anunță că starea de tensiune în rândurile minerilor este în creștere, mai ales că aceștia se confruntă și cu probleme legate de asigurarea echipamentelor și materialelor de lucru.

  Tagurile:
  Valea Jiului, Mineri, Proteste, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei