11:06 24 Martie 2019
În direct
 • EUR19.65
 • USD17.25
 • RUB0.27
 • RON4.13
 • UAH0.63
  Loc de muncă

  ATENŢIE: se modifică Codul Muncii. Surprize pentru angajaţi

  © Sputnik / Мирослав Ротарь
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  179745

  Angajații care pot fi chemați la serviciu oricând din timpul lor liber vor fi plătiţi în regim de muncă suplimentară sau vor primi alte beneficii. Iată care ar putea fi ele.

  BUCUREŞTI, 13 dec — Sputnik. Pachetele de vacanță sau ale facilităţi vor fi acordate angajatului în cazul în care este chemat suplimentar la lucru, au confirmat surse din patronatele sindicatelor pentru profit.ro.

  Modificarea, convenită de patronate şi sindicate, va fi introdusă în Codul Muncii. Astfel, în Codul Muncii va stabili că:

  (1) Pentru perioadele în care salariatul se află în timpul său liber la dispoziția angajatorului, putând fi chemat oricând să îndeplinească obligații de serviciu, beneficiază de o compensație bănească.

  (2) Prin excepție de la prevederile alin.(1), compensația poate fi acordată, prin acordul părţilor, și sub altă formă.

  (3) Condițiile de acordare și cuantumul compensației se stabilesc prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau contractul individual de muncă, după caz, în condițiile legii.

  (4) În situația în care salariatul este chemat la serviciu pentru îndeplinirea obligațiilor de muncă în condițiile alin.(1), activitatea prestată se remunerează în regim de muncă suplimentară.

  Alineatul (2) a fost introdus la solicitarea expresă a patronatelor. Reprezentanții patronatelor au arătat că salariații preferă adesea diverse pachete de vacanță sau alte servicii în locul banilor.

  Tematic

  Unde poți găsi cele mai avantajoase oferte pentru vacanță
  Tagurile:
  codul muncii, sindicate, patronate
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei