19:57 17 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.60
 • USD17.75
 • RUB0.28
 • RON4.14
 • UAH0.72
  Construcție

  O casă și o școală pentru copiii nedoriţi, construite de un preot din Botoşani

  © Sputnik / Константин Чалабов
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  6122

  În cadrul Centrului social-educațional vor funcționa o grădiniță cu programul normal, o bibliotecă, un centru de zi, un atelier de practică profesională pentru tineri și un centru de promovare și consultanță în domeniul agricol.

  BUCUREŞTI, 13 dec — Sputnik. Între 1990 şi 2013 s-a raportat un număr de 7.775.364 de avorturi, astfel că preotul Ştefan Musteaţă din satul Oneaga (Botoșani) derulează un proiect prin care dorește să asigure o casă și o școală unui număr de 56 de copii salvaţi de la avort sau rămaşi orfani, relatează Botosaneanul.ro

  Proiectul face parte din programul social mai amplu de salvarea a copiilor, intitulat "Împreună pentru viață". Programul este inițiat de Fundația Nektarios. Scopul programului este strângerea de fonduri pentru ridicarea Așezământului Social-Educațional "Sfântul Efrem cel Nou" din satul Oneaga (comuna Cristești, județul Botoșani).

  Centrul social-educațional va avea o suprafaţă construită de 1.400 mp. Vor funcționa o grădiniță cu programul normal, o bibliotecă universală cu acces liber, un centru de zi, un atelier de practică profesională pentru tineri și un centru de promovare și consultanță în domeniul agricol.

  Deocamdată s-a construit subsolul, parterul, etajul 1 și 2. Pentru finalizarea întregului proiect este nevoie de 200.000 de euro.

  "Le mulțumim oamenilor cu suflet care ne-au fost alături în acest demers, atât cu materiale de construcții, financiar, chiar și cu un cuvânt bun. Am făcute progrese foarte mari față de anul trecut și ne apropiem ușor-ușor de finalizarea întregii lucrări", a declarat preotul Musteață Ștefănel Radu, președintele Fundației Nektarios.

  Ferma agricolă cuprinde patru sere, patru depozite (8000mp), un atelier meșteșugăresc universal, crescătorie de păsări, prisacă şi o plantație de salcie (5ha) pentru asigurarea lemnului necesar pentru foc.

  Până în prezent s-a construit subsolul, parterul și două etaje.  Știrile Zilei