01:31 20 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.50
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.72
  Dollar und Euro

  Fonduri europene pentru tinerii din România

  © Sputnik / Mihail Kutuzov
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  12213

  Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a lansat săptămâna trecută o dezbatere publică în ce privește proiectul de finanțare a tinerilor, cu vârsta cuprinsă între șaisprezece și douăzeci și patru de ani, care nu au studii și nici nu sunt încadrați în câmpul muncii, relatează Ziarul de Iași.

  Chișinău, 14 dec. — Sputnik. Totalul fondurilor alocate în cadrul Programului operaţional Capital uman 2014-2020 se ridică la peste 400 milioane de euro, din care inițial vor fi acordate 165 de milioane de euro pentru trei regiuni de dezvoltare, respectiv Centru, Sud-Est, Sud-Muntenia. Restul fondurilor urmând a fi distribuite pentru regiunile din restul țării, scrie Ziarul de Iași.

  "Concret, banii vor fi acordaţi cu scopul integrării pe piaţa muncii a tinerilor cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani, care nu au un loc de muncă, nu urmează o formă de învăţământ şi nu participă la activităţi de formare profesională", scrie sursa citată.

  Banii nu vor ajunge direct la beneficiar, ci vor fi alocați prin intermediul firmelor care vor fi responsabile pentru instruirea tinerilor și formarea lor profesională. Valoarea maximă care poate fi alocată pentru un proiect este de 2,5 milioane euro.

  Tematic

  Revoltător: fonduri europene pentru supravegherea românilor de către SRI
  Tagurile:
  Fonduri europene, tineri, Ministerul Fondurilor Europene


  Știrile Zilei