16:53 22 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.35
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.69
  Drum

  Noi reglementări! Iată ce pățești dacă parchezi neregulamentar

  © Sputnik / Nicu Goncear
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  4801

  Șoferii care nu parchează regulamentar se pot trezi fără autoturisme, acestea urmând a fi ridicate de către un serviciu public al Primăriei, la solicitarea Poliţiei Rutiere, dar și cu amendă pentru parcare neregulamentară.

  BUCUREȘTI, 20 dec — Sputnik.  Noile reglementări fac parte din modificările aduse Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1391/2006.

  "Maşinile vor fi ridicate de pe partea carosabilă. Se vor ridica maşinile când fiecare autoritate locală va avea un serviciu de ridicări", a declarat directorul Direcţiei Rutiere din Poliţia Română, comisarul şef Florentin Brăcea.

  Măsura ridicării maşinilor ar trebui să fie una suplimentară, a precizat acesta, aplicarea legii urmând a se face gradual. "Întâi se aplică sancţiuni, apoi dacă există o problemă care nu se poate rezolva, se ridică maşina", a mai spus Florentin Bracea.

  Potrivit noilor reglementări se consideră staţionare pe partea carosabilă situaţia în care oricare dintre roţile vehiculului sau remorcii se regăseşte pe partea carosabilă, astfel extinzându-se sfera de aplicare a măsurii de ridicare a vehiculelor având în vedere că staţionarea se produce şi în alte locuri decât pe carosabil.

  De asemenea, se interzice oprirea voluntară a vehiculelor pe pistele pentru biciclete şi pietoni, precum şi pe trotuar, cu excepţia spaţiului pe care administratorul public a executat amenajări marcate şi semnalizate corespunzător.

  Tagurile:
  Circulația rutieră, Reglementări, Mașini


  Știrile Zilei