10:32 06 August 2020
În direct
 • EUR19.69
 • USD16.64
 • RUB0.23
 • RON4.07
 • UAH0.60
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  238647

  În această lună a fost pregătit în Parlament un proiect de lege care prevede că valabilitatea administrativă a permiselor de conducere este de 1 an pentru persoanele care au împlinit vârsta de 70 de ani. Iată ce trebuie făcut pentru ca valabilitatea permiselor să fie prelungită.

  BUCUREŞTI, 27 dec — Sputnik. Șoferii care au împlinit vârsta de 70 de ani vor fi obligați să efectueze un control medical anual dacă vor să mai aibă dreptul de a mai conduce o mașină pe drumurile publice, relatează Profit.ro.

  Numai după ce efectuează controlul medical, permisul auto al persoanelor care au împlinit 70 de ani va mai fi valabil încă un an, fiind prelungit ulterior cu câte un an, în funcție de rezultatul controalelor medicale.

  Legislaţia a fost pregătită în Parlament în această lună, sub forma unui proiect de lege, de către un deputat care a fost reales în decembrie.

  Datele statistice indică numeroase accidente rutiere provocate de persoane care au atins vârsta de 70 de ani, din cauza înrăutățirii stării de sănătate. Limitarea valabilităţii permisului auto este astfel văzută ca o garanție a siguranței pe drumurile publice. 

  Tagurile:
  Permise auto, Șofer, Permis de conducere


  Știrile Zilei