21:40 22 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.55
 • USD17.61
 • RUB0.29
 • RON4.09
 • UAH0.73
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  52041

  În Râmnicul Sărat, judeţul Buzău, sunt blocate 70 de maşini mici, 40 de TIR-uri şi 5 autocare, dintre care unul este din Republica Moldova. Acesta se îndrepta din Chişinău spre Bucureşti.

  BUCUREŞTI, 6 ian — Sputnik. Din cauza codului roşu de viscol şi ninsoare, în judeţul Buzău, localitatea Râmnicu Sărat, un autocar cu cetăţeni din Republica Moldova este blocat de vineri dimineată de la ora 07.00, a declarat pentru Sputnik şoferul autocarului, Ion Andrei.

  "Nu ştim să vă spunem până la ce oră vom sta aici. De la ora 7 dimineaţă suntem blocaţi. În autocar sunt 54 de oameni plus doi şoferi, 56 de persoane. Ninge şi viscoleşte zăpada", a declarat pentru Sputnik Ion Andrei, şoferul autocarului.

  Potrivit autorităţilor din Râmnicul Sărat, în oraş sunt blocate 70 de maşini mici, 40 de TIR-uri şi 5 autocare, dintre care unul din Republica Moldova. Reprezentanţii Primăriei municipiului Râmnicu Sărat au precizat pentru Sputnik că până la ora 16.00 este prevăzut codul roşu de ninsoare, dar probabil ninsoarea va continua şi nu va pleca mai devreme de ora 18.00 niciun autovehicul.

  "Avertizare cod roşu până la ora 16.00. Viscoleşte şi s-ar putea să se prelungească cel puţin o oră, două, deci mai devreme de ora 18.00 nu se va deplasa niciun autocar sau TIR. Sunt exact 54 de persoane în autocarul din Republica Moldova. Este vorba de un singur autocar din Moldova şi alte 4 autocare din alte frime de transport din România. Mai sunt blocate 40 de TIR-uri şi 70 de maşini mici. Le-am introdus în teritoriul Râmnicului ca să nu rămână în câmp", a declarat reprezentantul Primăriei Râmnicului Sărat pentru Sputnik.

  Oamenii spun ca au îngheţat de frig. În România mai multe drumuri nationale sunt închise din cauza zăpezii. A fost anunţat cod rosu de viscol pentru judetele Buzău, Brăila, Ialomiţa, Constanţa, Călăraşi şi Tulcea.

  Tematic

  COD ROŞU de ninsoare şi viscol în 6 judeţe. Temperaturi de -25 de grade
  Important pentru şoferi: recomandări ale Poliţiei Rutiere
  Cum se circulă pe drumurile din Moldova și ce rocomandă poliția șoferilor


  Știrile Zilei