13:48 23 Ianuarie 2018
Chişinău-7°C
În direct
  Pinguini

  Soluţia de a nu aluneca pe gheaţă, găsită de medicii germani

  © RIA Novosti. V. Chistyakov
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  3301

  În condiţiile în care temperaturile vor scădea brusc în perioada următoarea, iar ninsorile se vor accentua, mai mulţi medici germane au publicat un ghid cu sfaturi pentru populaţie.

  BUCUREŞTI, 10 ian — Sputnik. Medicii germani îi sfătuiesc pe cetățeni să-şi schimbe modul obişnuit în care merg şi să adopte stilul pinguinului pentru a nu aluneca pe gheaţă, relatează Daily Mail.

  Sfatul a fost publicat pe site-ul Societății Germane de Ortopedie. În el se precizează cum ar trebui să pășească oamenii pentru a nu aluneca pe asflatul îngheţat.

  Profesorul Reinhard Hoffmann, secretar general al Societății Germane de Ortopedie şi Chirurgie, a declarat că mersul unui pinguin este un mod simplu de a merge pe jos.

  "Mersul unui pinguin este un mod simplu de mers în siguranţă pe terenul îngheţat şi oferă direcţia clară a unei căderi", a spus profesorul Reinhard Hoffmann pentru ziarul german Berliner Morgenpost.

  Astfel, oamenii ar trebui să se aplece uşor înainte, astfel încât centrul de greutate să cadă pe piciorul din faţă. Oamenii merg de multe ori greşit prin concentrarea greutăţii pe ambele picioare. Chirurgii spun că acest mod de mers creşte riscul de pierdere a echilibrului.

  Tematic

  INCREDIBIL: Brânza tofu conține soluție de topit gheața de pe șosele
  Tagurile:
  aluneca pe gheaţă, pinguin, Daily Mail
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei