09:06 23 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.37
 • USD17.97
 • RUB0.25
 • RON4.34
 • UAH0.66
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  2202

  La un forum internațional din Dubai oamenii de știință au declarat că în curând va fi posibil ca medicamentele să fie produse acasă de către bolnavi.

  CHIȘINĂU, 12 ian — Sputnik. Dezvoltarea tehnologiilor 3D va crea posibilități pacienților că să producă pastile după rețeta prescrisă de medic chiar la ei acasă. Despre aceste posibilități s-a discutat la conferința internațională Dubai Health Forum, relatează RIA Novosti.

  Este vorba de tratamentul bolilor cronice. Specialiștii de la Direcția Sănătate din Dubai (Dubai Health Authority) sunt convinși că în curând vor putea implementa tehnologia la domiciliul bolnavilor. Ei consideră că felul aceasta se vor micșora cheltuielile pentru procurarea medicamentelor care sunt scumpe, de exemplu medicamentele pentru bolnavii de cancer.

  Compania FabRx din Marea Britanie, care se ocupă de elaborarea acestei tehnologii în sfera sănătății, a prezentat la acest forum internațional noile realizări.

  "Noi dorim să aducem această tehnologie în spitale, clinici și la domiciliul pacientului. Pacienții vor putea singuri "imprima" doza corectă de medicament care i-a fost prescris. Dacă va fi utilizată în modul corespunzător, această metodă îi va costa cu mult mai ieftin și mai rapid. Spitalele la momentul de față nu produc medicamente, dar asta se poate schimba și în viitor centrele medicale vor fi capabile să lanseze propria producere de medicamente", a declarat reprezentantul companiei.

  Această tehnologie a fost deja testată pe animale, dar urmează a fi testată pe parcursul a încă doi ani pentru a fi implementată în sfera sănătății.

  Medicamentele imprimate în format 3D vor fi strict reglementate, iar accesul la dispozitivele care se folosesc se va face prin intermediul unor coduri.

  Tematic

  Raport: medicii sunt plătiți de industria farma pentru a prescrie medicamente
  Tagurile:
  clinici, 3D, Bolnavi, Medicamente, Spitale, Dubai

  Știrile Zilei