00:27 19 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.46
 • USD17.90
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  12342

  Potrivit organizaţiei „Open Doors USA", aproximativ 215 milioane de creștini din lume au avut de suferit în 2016, fiind persecutaţi sau supuşi intoleranţei. Persecuțiile au crescut de la an la an. În ce ţări creştinii au fost cei mai persecutaţi.

  BUCUREŞTI, 13 ian — Sputnik. Organizația „Open Doors USA" a publicat o listă cu 50 de țări în care creștinii au fost persecutați pentru credința lor în anul 2016, potrivit basilica.ro.

  De asemenea, în 21 de țări, minoritatea creștină este persecutată în proporție de 100%. Astfel, aproximativ 215 milioane de creștini au avut de suferit în 2016 în urma persecuţiilor şi intoleranţei.

  David Curry, CEO-ul Organizației, a precizat că, de 25 de ani de când organizaţia realizează acest raport, în 2016 s-a înregistrat cea mai gravă situație de până acum.

  „Un creștin din 12 trăiește într-o zonă sau cultură în care creștinismul este ilegal, interzis, sau pedepsit. Totuși, lumea nu vorbește foarte mult despre valul șocant de intoleranță religioasă", a spus David Curry, citat de christianpost.com.

  Potrivit datelor din raport, 1207 creștini uciși pentru credința lor, în afară de zonele Coreea de Nord, Irak și Siria, care se află pe locurile 1, 6 și 7 din alarmantul top. De asemenea, 1329 de locașe de cult au fost atacate sau distruse pe întreg globul în anul 2016.

  Cele 21 de țări în care minoritatea creștină este persecutată, în proporție de 100% sunt Coreea de Nord, Somalia, Afganistan, Pakistan, Sudan, Siria, Irak, Iran, Yemen, Eritrea, Libia, Nigeria, Maldive, Arabia Saudită, India, Uzbekistan, Vietnam, Kenya, Turkmenistan, Qatar și Egipt.

  În Coreea de Nord, o persoană poate fi încarcerată sau omorâtă doar pentru deținerea unei Biblii. În Somalia, deși puține persecuții sunt raportate, creștinismul este interzis. Pakistan este cea mai violentă țară în ce privește opresiunea creștinilor.

  Odată cu creșterea organizației teroriste Stat-Islamic în Orientul Mijlociu, sute de mii de creștini din Siria și Irak sunt nevoiți să-și părăsească locuințele pentru a nu fi uciși.

  Tematic

  Un milion de creștini au dispărut în Siria de la începutul conflictului armat
  Tagurile:
  toleranță, persecutare a creștinilor, creștini, Religie, Turkmenistan, Vietnam, Maldive, Nigeria, Eritrea, Yemen, Sudan, Somalia, Kenya, Libia, Uzbekistan, Afganistan, Irak, Qatar, Egipt, Arabia Saudită, India, Coreea de Nord, Pakistan, Iran, Siria

  Știrile Zilei