07:29 22 August 2018
În direct
 • EUR19.30
 • USD16.75
 • RUB0.25
 • RON4.16
 • UAH0.60
  iarna

  METEO: Crăiasa zăpezii aduce daruri săptămâna următoare: ger, viscol, ninsori!

  © Sputnik / Miroslav Rotari
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Prognoza meteo (73)
  5022

  Zone întregi vor fi acoperite cu straturi mari de zăpadă, gerul și viscolul vor pune stăpânire pe țară.

  BUCUREȘTI, 15 ian — Sputnik. Ninsori și ger, aceste fenomene meteo caracterizează săptămâna următoare. Transilvania și Câmpia Română, inclusiv Bucureștiul, vor avea parte de ninsori, urmate de o perioadă geroasă. Astfel, în această noapte va fi ger în toată România. În estul Transilvaniei vor fi temperaturi minime în jurul a-19 grade până la-20 de grade Celsius. Specialistul meteo Romica Jurca a prezentat o prognoză pentru Agerpres.

  "Din noaptea de luni spre marți, cerul se va înnora treptat în majoritatea regiunilor, iar în jumătatea de sud a țării va ninge și vântul se va intensifica. Intensificări de vânt vor fi și la munte. Practic, ninsorile încep luni noaptea spre marți și vor fi prezente inclusiv miercuri. Zonele vizate sunt regiunile sudice și de sud-est, inclusiv Bucureștiul. Acestea vor fi însoțite de vânt care va atinge viteze mai mari în special în Dobrogea și în jumătatea de est a Munteniei sau în Bărăgan, cât și în sudul Banatului, spulberând zăpada", a declarat specialistul ANMH.

  Romica Jurca susține că se va depune un strat substanțial de zăpadă, dar este încă prea devreme pentru a emite "coduri" de risc.

  Тема:
  Prognoza meteo (73)

  Tematic

  Avertizare meteo: Cod portocaliu de ger, viscol puternic şi polei
  Tagurile:
  viscol, Ninsori, meteo, Câmpia Română, Transilvania, București
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei