16:49 19 Martie 2018
Chişinău-6°C
În direct
  Festival medieval

  (VIDEO) Parc medieval spectaculos, cel mai ambiţios proiect din vestul ţării

  © Sputnik/ Maksim Blinov
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  4321

  A fost întocmit planul amenajării unui parc spectaculos cu tematică medievală care să se dezvolte în zona de la poalele Castelului Corvinilor (obiectivul turistic emblematic al Hunedoarei) şi în grădina acestuia. În ce constă cel mai îndrăzneţ proiect din vestul ţării.

  BUCUREŞTI, 19 ian — Sputnik. Construirea parcului medieval este justificată de faptul că, numai anul trecut, Castelului Corvinilor a avut peste 300.000 de vizitatori, ceea ce a adus venituri de peste 1,1 milioane euro la bugetul local.

  În curtea exterioară de la poalele Castelului Corvinilor ar urma să fie construită o poartă de acces cu pavilion, două podeţe peste pârâul Zlasti, alei. De asemenea, va fi refăcută moara, care va găzdui un muzeu, va fi amenajat un loc de joacă pentru copii şi un amfiteatru, o scenă demontabilă, un ansamblu de scări şi un pavilion care va intra pe sub bastionul turnului Nje Boisa. Aleea va continua până în grădina Castelului, unde vor fi amenajate un poligon de tir cu arcul, o arena de turnir, grajduri pentru cai şi căsuţe de meşteşuguri şi artizanat.

  Dan Bobouțanu, primarul Hunedoarei, susține că proiectul este unul esențial pentru turism şi, după prezentarea lui în Consiliul Local Hunedoara, se vor căuta surse de finanţare.

  „Proiectul va fi înaintat și Agenției de Dezvoltare Regională Vest, pentru a vedea încă o dată punctul lor de vedere. A doua variantă este finanțarea proiectului de la bugetul local. (…) Dacă bugetul intern nu va putea permite o susținere acestui proiect într-un timp relativ scurt, gândim un parteneriat public-privat sau o asociere cu Consiliul Județean Huendoara. Proiectul poate fi finalizat pe etape, în trei ani", a declarat primarul Dan Bobouțanu, potrivit Ziarul Hunedoreanului.

  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei