12:54 18 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.13
 • USD17.65
 • RUB0.28
 • RON4.01
 • UAH0.72
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  67421

  După ce a fost prins fără rovinietă la începutul lunii iulie anul trecut, un şofer a primit procesul verbal de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere după mai bine de patru luni. Care este situaţia, potrivit legii, cu privire la amenda pentru lipsa rovinietei.

  BUCUREŞTI, 20 ian — Sputnik. În cazul conducătorilor auto care nu deţin o rovinietă şi care sunt depistaţi cu camerele video, amenda se prescrie în termen de opt luni dacă şoferul nu primeşte contravenţia de la CNAIR. 

  De asemenea, în cele opt luni, şoferii pot fi amendaţi doar o singură dată dacă circulă fără rovinietă, scrie capital.ro.

  Un şofer, care a primit procesul verbal de la CNAIR după mai bine de patru luni de la momentul când a fost prins fără rovinietă, a întrebat dacă poate fi amendat de mai multe ori pentru aceeaşi faptă având în vedere că a circulat fără a achita taxa de drum în lunile respective. 

  „Este posibil să fiu amendat de mai multe ori dacă am cumpărat rovinietă abia în noiembrie? Nu este normal să fiu prins fără rovinetă în iulie şi să primesc procesul verbal abia în noiembrie", a spus şoferul. 

  Legea precizează că şoferul prins fără rovinietă poate fi amendat o singură dată până în momentul transmiterii procesului verbal de constatare a contravenţiei. 

  „Conducătorii auto prinşi fără rovinetă nu pot fi amendaţi de mai multe ori pentru aceeaşi faptă. Conform legii, angajaţii Centrului de Studii Tehnice Rutiere şi Informatică (CESTRIN) au şase luni la dispoziţie pentru a scoate amenda din aparat, după care încă 60 de zile pentru a trimite procesul verbal de constatare a contravenţiei şoferului prins fără rovinietă. În toată această perioadă, şoferii nu pot fi amendaţi de mai multe ori la rând", au explicat reprezentanţii CNAIR.

  Tematic

  Noi amenzi pentru șoferii unor categorii de automobile
  Pentru șoferi: recunoaşterea permisului de conducere românesc în ţările UE
  Important pentru șoferi: nu plătim amenda din scrisorile ce vin prin poștă
  Tagurile:
  Rovinietă, Circulația rutieră, Șosea, Autostrada, Șoferi, Automobil, CNAIR, România


  Știrile Zilei