13:05 01 Aprilie 2020
În direct
 • EUR19.96
 • USD18.23
 • RUB0.23
 • RON4.14
 • UAH0.66
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  39303

  Cotidianul italian La Republica a publicat mărturiile zguduitoare ale unor persoane care au supravieţuit avalanşei care s-a produs săptămâna trecută în Italia în urma cutremurului de peste 5 grade care a avut loc în centrul ţării. Avalanşa a distrus un hotel dintr-o staţiune montană din centrul Italiei. Ultimul bilanţ al catastrofei.

  BUCUREŞTI, 23 ian — Sputnik. Persoanele care au supravieţuit avalanşei din Italia au povestit momentele de groază prin care au trecut, spunând că au stat 58 de ore în întuneric, fără să se poată mişca, fără să mănânce sau să bea, încercând să se încurajeze unul pe celălalt şi rugându-se, scrie La Repubblica, citata de ziaruldeiasi.ro.

  Zgomotele zăpezii şi ale structurilor avariate ale hotelului i-au indus deseori în eroare, făcându-i să creadă că au venit salvatorii.

  O tânără, Francesca Bronzi, unul dintre supravieţuitorii aflaţi în salonul de la spitalul din Pescara, întreabă în permanenţă despre logodnicul ei, Stefano Feniello, care, din păcate, nu a fost scos în viaţă de sub dărâmături. Medicii au sedat-o pentru a face faţă şocului.

  Alţi doi tineri, Giorgia Galassi şi Vincenzo Forti, logodiţi, trec de la stări de euforie la clipe de durere copleşitoare.

  „A fost un miracol, viaţa mea se va schimba de acum", repetă Giorgia, apoi izbucneşte în plâns gândindu-se „la toţi cei care au rămas în sala Garden a hotelului, lovită de avalanşă".

  La trei etaje mai sus, la secţia de pediatrie, se află Giampiero Parete, bucătatul din Montesilvano care a anunţat tragedia, soţia sa, românca Adriana, şi cei doi copii ai lor, Gianfilippo şi Ludovica.

  „Sunt un om care s-a întors la viaţă", spune Giampiero.

  Când s-a declanşat avalanşa, Giampiero nu se afla în hotel. Ieşise să ia o aspirină pentru soţia sa. Atunci când muntele de zăpadă a lovit hotelul, totul a început să tremure şi s-a profus o vibraţie îngrozitoare, din ce în ce mai puternică, însoţită de un huruit surd. Apoi totul a fost scufundat în întuneric.

  „Vibra totul atât de tare, încât am fost convinsă că a fost un cutremur, nu o avalanşă", îşi aminteşte Giorgia.

  Avalanșă
  © Sputnik / Максим Максимов

  Adriana a reuşit să îşi găsească telefonul, nu avea semnal, însă după câteva minute i s-a terminat bateria. În jurul ei erau ceilalţi doi copii, se formase un gol de aer, o celulă în care au supravieţuit. La numai câţiva centimetri de capul lui Gianfilippo se oprise o grindă enormă de lemn.

  În toate celulele, au dominat întunericul şi setea. Copiii care au plâns mult. Francesca se afla singură, la numai câţiva centimetri distanţă.

  „Era un loc îngust, ce induce claustrofobia, nu reuşeam nici măcar să mă ridic în picioare", spune ea.

  Ultimul bilanţ al catastrofei care s-a produs în Italia miercurea trecută este de 5 morţi, 11 persoane salvate şi 23 de persoane dispărute. Operaţiunile de căutare continuă.

  Tematic

  Alți doi supraviețuitori au fost găsiți în hotelul italian lovit de avalanșă
  Tagurile:
  zăpadă, supravețuitori, avalanșă, munte, Hotel, Vacanță, Italia


  Știrile Zilei