21:44 24 Iunie 2018
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.92
 • RUB0.27
 • RON4.18
 • UAH0.64
  ÎPS Vladimir s-a rugat pentru familia căreia autoritățile din UE le-au luat copii cu forța

  Alarmant: autoritățile din UE au luat cu forța copiii unei familii din Moldova

  © Facebook / Mihail Bortă
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  199391

  Mitropolitul Vladimir s-a rugat duminică pentru o familie din Republica Moldova, stabilită cu traiul în Uniunea Europeană, căreia i-au fost luați copiii cu forța de către autorități, pentru că mama și-a obligat copilul să îmbrace haine groase pe timp de iarnă.

  CHIȘINĂU, 22 ian — Sputnik. Copiii unei familii din Republica Moldova aflată în Occident, au fost luați cu forța de către autorități, părinții cărora sunt acuzați de ”violență în familie”, potrivit ortodox.md

  Solicitat  de Sputnik Moldova, consilierul din cadrul Mitropoliei Moldovei, administratorul portalului național de spiritualitate ortodoxă ortodox.md, Mihail Bortă, ne-a oferit mai multe detalii pe marginea acestui caz șocant.

  ”Recent, am primit pe adresa moldovaortodoxa@gmail.com o cerere de rugăciune pentru o familie aflată în străinătate, în care am fost rugaţi să ne rugăm pentru: Nicolae, Andriana (părinţii) Nicoleta şi Maria (copii). Deocamdată am fost rugați să nu oferim mai multe detalii”, a declarat părintele Mihail Bortă.

  Publicăm în exclusivitate textul mesajului transmis de către o rudă a familiei vizate.

  ”Vă rog să pomeniți la rugăciune această familie. Trăiesc în Occident. Le-au fost luați cu forţa copiii, fiind acuzați de violenţă în familie. Dimineaţa, Nicoleta (fiica) a refuzat să îmbrace haine groase, mama a certat-o și a obligat-o să se îmbrace, fiindcă afară ninsese. Nu se cunoaşte ce a spus fata la școală, dar când a mers tata să o ia, profesorii nu i-au dat copilul acasă. A venit poliția și a arestat mama fetei, nici nu i-au permis să vorbească cu tatăl. Au luat-o și pe cea mică, care are doar doi ani și le-au dus la orfelinat. Tata a rămas în stare de șoc, nu a ştiut сâteva zile nimic de soție și copii. A urmat o primă întrevedere cu copiii, care au fost plasaţi într-un cămin de tip familial, unde mai sunt şi alţi copii, cu diferite cazuri asemănătoare".

  Potrivit spuselor părintelui Mihail Bortă, este pentru prima dată când toți cei prezenți la Catedrala mitropolitană în frunte cu ÎPS Vladimir s-au rugat în urma unei solicitări venite în cadrul noii rubrici online ”AJUTOR PRIN RUGACIUNE” de pe portalul ortodox.md.

  ”În premieră, duminică, întreaga Catedrală, în frunte cu Mitropolitul sau rugat pe un caz solicitat în cadrul noii rubrici. Sperăm că autoritățile se vor autosesiza”, a mai spus părintele. 

   

  Corespondenții Sputnik Moldova vor urmări evoluția acestui caz și vor reveni cu noi detalii.
  Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.
  Tagurile:
  Moldova Ortodoxă, Scandal, Justiție juvenilă, Familie, Campanie, Biserica Ortodoxă din Moldova, Mihai Bortă, Uniunea Europeană
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei

  • German Chancellor Angela Merkel attends a plenary session of German parliament Bundestag in Berlin, Tuesday, Nov. 21, 2017

   Liderul Partidului Social Democrat, Andrea Nahles, a lansat o tiradă verbală Uniunii Sociale Creștine, partidul aliatul bavarez al Uniunii creștine-democrate, pentru modul său de acțiune "murdar". Ea l-a criticat pe ministrul german de Interne, Horst Seehofer, care vrea controale mai stricte la frontiere, pe motiv de "amenințare pentru Europa".

   1248
  • Страны мира. Турция

   Astăzi în Turcia se desfăşoară alegeri prezidențiale și parlamentare anticipate. În cazul în care niciunul dintre candidații prezidențiali nu obține majoritatea voturilor în primul tur al alegerilor, va avea loc un al doilea tur de scrutin pe 8 iulie, cu participarea a doi candidați care vor acumula cele mai multe voturi.

   124
  • Klaus Iohannis

   Iohannis aruncă gaz peste casa în flăcări. Va arde și el odată cu ea? Sunt convins că istoria va consemna cea mai semnificativă parte a trecerii sale, ce rămâne din el și fapte sale: cenușa toxică în vântul turbat.

   1163