12:45 17 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.65
 • USD16.97
 • RUB0.26
 • RON4.21
 • UAH0.61
  Cutremur

  România, zguduită de două cutremure produse la interval de o oră

  © AFP 2018 / Richter magnitude scale
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  90702

  Azi dimineaţă, România a fost zguduită de două cutremure produse în zona seismică Vrancea, potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).

  BUCUREŞTI, 24 ian — Sputnik. La ora 05:09 a avut loc primul seism în zona Vrancea, cu magnitudinea de 2, 2 pe scara Richter şi la o adâncime de 101,8 kilometri, informează INFP.

  Al doilea cutremur s-a declanşat la ora 06:08, a avut magnitudinea de 3 grade şi s-a produs la o adâncime de 121,9 kilometri.

  Anul acesta au fost înregistrate până acum 22 de cutremure cu magnitudini cuprinse între 2,1 și 4,1 grade pe scara Richter.

  Directorul ştiinţific al INFP explica anterior, solicitat de RomâniaTV, că seismele de acest gen, mai mici, sunt bune pentru că determină anumite descărcări şi ajustează fluctuaţiile de tensiune, însă nu ne feresc de producerea unui cutremur mai mare.

  „Cutremurele cu magnitudini mici nu se feresc de un cutremur mai mare. Ele sunt totuşi bune, pentru ca produc anumite descărcări în vrancea şi ajustează fluctuaţiile de tensiune. Însă, per total nu reuşesc să elibereze tensiunea acumulată în Vrancea. Nu putem, în perspectivă, să nu ne gândim şi la un cutremur mai mare", a precizat Mircea Radulian.

  Землетрясение
  Землетрясение

  Tematic

  Cutremure în lanţ, luni după-amiază, în România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei