15:50 26 Septembrie 2018
În direct
 • EUR19.79
 • USD16.83
 • RUB0.26
 • RON4.25
 • UAH0.60
  Control Vamal aeroport

  Noi reguli de intrare în UE: femeile care poartă bijuterii vor avea probleme

  © Sputnik / Rodion Proca
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  231023

  Comisia Europeană examinează un proiect de directivă prin care este propusă înăsprirea regulilor de calculare a banilor cash la traversarea frontierei cu Europa: bijuteriile din aur, ceasurile scumpe și alte obiecte de preț vor fi echivalate sumelor de bani.

  CHIȘINĂU, 24 ian — Sputnik. Moldovenii care planifică să întreprindă călătorii peste hotare în viitorul apropiat s-ar putea confrunta cu noi reguli. Femeile obișnuite să-și etaleze bijuteriile din aur s-ar putea vedea nevoită să-și scoată podoabele scumpe, pentru a putea traversa fără griji frontiera cu Europa.

  Serviciile vamale europene vor echivala aceste obiecte de valoare banilor cash, suma maximă admisă la trecerea frontierei fiind de 10 mii de euro, comunică Sputnik Estonia.

  Comisia Europeană a trimis spre examinare un proiect de directivă prin care vor fi echivalate între altele banilor cash bijuteriile din aur, lingourile, dar și alte obiecte de valoare.

  Astfel, valoarea acestora va fi adăugată sumei de bani în numerar de care va dispune persoana la momentul traversării frontierei UE, într-o direcție sau alta.

  Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

  Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

  Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei