13:43 15 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.69
 • USD17.00
 • RUB0.26
 • RON4.22
 • UAH0.61
  Seismograf

  Specialiştii români despre cutremurele din Vrancea din ultima perioadă

  © AFP 2018 / Kazuhiro Nogi
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  134832

  În ultimele două zile, în Vrancea au fost două cutremure, unul la o adâncime de 119,3 kilometri, iar cel de azi la o adâncime de 79,4 kilometri. Specialiştii de la Insititutul Naţional pentru Fizica Pământului au precizat pentru Sputnik dacă există pericolul producerii unui cutremur mai mare.

  BUCUREŞTI, 27 ian — Sputnik. Trei cutremure au avut loc în România joi şi vineri, două în Vrancea şi unul în Satu Mare.

  De asemenea, au fost cutremure şi în regiunea Balcanică. Specialiştii de la Institutul Naţional de Fizică a Pământului (INFP) au precizat pentru Sputnik că nu există nicio legătură între ele.

  "Nu există legătură între cutremurele produse în România şi cele din regiunea Balcanică, şi nici între cutremurele produse în România. Sunt cutremure subcrustale, nu de suprafaţă. Sunt obişnuite pentru această regiune", a precizat INFP.

  Vineri dimineaţă, la ora 2:16, s-a produs un cutremur de 3,5 grade în zona seismică Vrancea, la o adâncime de 79,4 kilometri, iar joi dimineaţă, la ora 9:44, un alt cutremur de 2,9 grade pe scara Richter, la o adâncime de 119,3 kilometri, s-a produs tot în Vrancea.

  "Vor mai fi astfel de cutremure, sunt normale pentru zona seismică Vrancea. Dar nu există niciun pericol de producere a unui cutremur mare în perioada următoare", a mai menţionat INFP pentru Sputnik.

  De la începutul anului, pe 5 ianuarie a avut loc cel mai puternic cutremur produs în Vrancea. Intensitatea lui a fost de 4,1 grade.

  Tematic

  Un cutremur mai puternic decât cel de ieri s-a produs în Vrancea
  Tagurile:
  zona seismică, cutremur, Institutul Naţional de Fizică a Pământului, Balcani, Vrancea, Satu Mare, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei