13:43 15 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.69
 • USD17.00
 • RUB0.26
 • RON4.22
 • UAH0.61
  Traian Băsescu

  Premieră: Igor Dodon a devenit pârâtul lui Băsescu

  © AFP 2018 / DANIEL MIHAILESCU
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Traian Băsescu și cetățenia moldovenească (22)
  3203

  Cei doi șefi de stat se vor bate în instanță, Traian Băsescu vrea să-și recupereze cetățenia, Igor Dodon i-ar fi luat-o în mod arbitrar

  BUCUREȘTI, 26 ian — Sputnik. Printr-o declarație acordată agenției Mediafax, avocatul Andrei Bivol a anunțat că a înregistrat la Curtea Supremă de Justiţie o cerere de în judecată la Curtea Supremă de Justiţie a președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, care i-ar fi retras cetăţenia în mod arbitrar fostului șef al statului român.

  "Noi considerăm că cetăţenia lui Traian Băsescu a fost retrasă în mod arbitrar şi contrar principiilor şi procedurilor prevăzute de legea cetăţeniei şi de Convenţia Europeană cu privire la cetăţenie", a spus avocatul lui Traian Băsescu, care a precizat că Dodon are calitatea de pârât.

  Avocatul Adrian Bivol a spus că este un "dosar pionier", deoarece nu ar exista în practica judiciară dosare de contestare a unui decret de retragere a cetăţeniei. La începutul lui 2017, Dodon a semnat un decreta prin care i-a retras lui Traian Băsescu cetăţenia moldovenească pe care acesta o primise la finele lui 2016.

  "În cazul dat, suntem într-o circumstanţă de anulare a unui decret prezideţial deja emis de retragere a cetăţeniei pentru care legea prevede în mod expres că acesta se atacă la Curtea Supremă de Justiţie'', a completat avocatul lui Băsescu.

  Тема:
  Traian Băsescu și cetățenia moldovenească (22)
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei