03:23 23 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.38
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.70
  Elevi

  Suedia vrea să interzică educaţia diferențiată pe sexe

  © Fotolia / Sergii Kondrytskyi
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  12402

  Guvernul suedez vrea să interzică școlilor să separe fetele și băieții în clase diferite. Regula se va aplica tuturor elevilor, a spus ministrul suedez al Educației

  BUCUREŞTI, 4 feb — Sputnik. Ministrul suedez al Educației, Gustav Fridolin, a spus că, dacă faptul că băieţii şi fetele sunt ţinuţi în aceeaşi clasă cauzează probleme, atunci trebuie încercată soluţionarea acestor probleme, şi nu evitarea lor prin separarea băieţilor şi fetelor în clase diferite, potrivit thelocal.se.

  Interzicerea separării copiilor în funcţie de sex se va aplica tuturor, iar şcolile vor primi recomandări cu privire la modul cum trebuie introdusă această regulă în curriculum. 

  „Am primit o serie de rapoarte din partea inspectorilor școlari din învăţământul de stat, potrivit cărora, atunci când li se preda anumite materii, fetele și băieții au fost ținuţi în clase separate ani de zile. Nu credem că trebuie permis acest lucru", a spus Fridolin pentru SR Ekot. 

  În prezent se acceptă ca băieții și fetele să înveţe în clase diferite, cu condiția ca școala să le asigure un nivel de instruire similar, potrivit agenției de știri TT.

  Tagurile:
  Educație, Școala, Suedia


  Știrile Zilei