04:43 25 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.85
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.73
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  64322

  Apicultorii de la Cooperativa Prisăcarii-Hercules din Mehadia (Caraș-Severin) au avut un succes răsunător după ce au participat, în ultimii şapte ani, la expoziţia mondială de la Berlin. Sunt printre cei mai apreciaţi şi căutaţi producători apicoli la expoziţia mondială care se organizează în fiecare an în capitala Germaniei.

  BUCUREŞTI, 8 feb — Sputnik. La expoziţia mondială de la Berlin participă reprezentanţii a zeci de ţări şi, în ultimii şapte ani, au mers acolo şi apicultorii români de la Cooperativa Prisăcarii-Hercules din Mehadia, având un mare succes.

  Ioan Bărbuţ, fondatorul şi preşedintele asociaţiei, a povestit că a înfiinţat cooperativa, împreună cu alţi producători apicoli, în 2010, iar de atunci merge în fiecare an la expoziţii şi târguri din ţară şi din străinătate. Produsele cooperativei sunt foarte lăudate şi căutate.

  „Noi la Berlin mergem de şapte ani şi am ajuns acolo după ce am participat la o expoziţie-concurs la Bucureşti, la Romexpo, unde am fost cei mai buni. Pe atunci era ministru domnul Tabără, care ne-a premiat şi ne-a spus că o să reprezentăm România la expoziţia mondială de la Berlin", povesteşte Ioan Bărbuţ, potrivit adevarul.ro.

  El a mai spus că organizatorii expoziţiei mondiale de la Berlin îi invită în fiecare an în capitala Germaniei (anul acesta evenimentul s-a desfăşurat în ianuarie) şi că, de fiecare dată, la standul lor este mereu coadă. Mierea cooperativei Prisăcarii-Hercules a ajuns în zeci de ţări. Secretul succesului lor este că producătorii nu fac rabat de la calitate, axându-se cel mai mult pe miere curată, spune preşedintele asociaţiei.

  Tematic

  Revoltător: miere vândută ca produs 100% românesc, amestecată cu miere din China
  Tagurile:
  concurs, Expoziție, cooperativă, miere, Ioan Bărbuţ, Germania, Berlin


  Știrile Zilei