18:08 18 Mai 2021
În direct
 • EUR21.61
 • USD17.76
 • RUB0.24
 • RON4.39
 • UAH0.64
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  66401

  Potrivit meteorologului de serviciu de la Stația Meteo Botoșani, vineri dimineaţa s-a înregistrat un nou record de temperaturi negative, în municipiul Botoșani. ANM a emis o atenţionare de ger valabilă până marţi.

  BUCUREŞTI, 10 feb — Sputnik. Vineri dimineața, la ora 7.00, temperaturile au scăzut foarte tare, ajungându-se la minus 21,2 grade Celsius, în municipiul Botoșani, potrivit meteorologului de serviciu de la Stația Meteo Botoșani, citat de RomâniaTV.

  Însă la sol temperatura a scăzut până la minus 26,4 grade Celsius, o temperatură record pentru această iarnă.

  ANM a emis o atenţionare de ger valabilă în toată ţara, atenţionare care a intrat în vigoare pe 9 februarie şi este valabilă până marţi.

  Vremea va deveni deosebit de rece în majoritatea regiunilor, dar mai ales în est și sud, unde temperaturile maxime se vor menține preponderent negative. Potrivit ANM, nopțile vor fi geroase, mai ales în Moldova și în depresiunile intramontane, apoi, local, și în Muntenia, Oltenia, Transilvania și izolat în celelalte regiuni.

  Temperaturile minime se vor situa, în general, între —17 şi —10 grade, mai scăzute sub —22 de grade, îndeosebi în depresiunile din estul Transilvaniei și în jumătatea de nord a Moldovei.

  Tematic

  Avertizare meteorologică de ninsori viscolite
  Tagurile:
  temperatură record, temperaturi minime, Ger, Iarna, Botoșani, Muntenia, Oltenia, Transilvania, Moldova

  Știrile Zilei